Om REHABILITERING efter blodcancer

Välkommen till en kostnadsfri temahalvdag den 15 april mellan klockan 14.00-17.00 om stöd och rehabilitering efter en blodcancerbehandling. Föreläsningen kommer att äga rum i Lindhagasalen på Ängelholms sjukhus i Ängelholm i nordvästra Skåne och direktsänds dessutom digitalt.

Klicka på bilden eller länken nedan så kommer du till sändningen, som börjar klockan 14.00 den 15 april:

rehab

https://www.youtube.com/live/Q3neqitZKd4?si=kxC05Pfmq7dDEk3E

Medverkande & program:
Patrik Göransson med medarbetare samt patientföreträdare och styrelseledamöter från SWEDPOS (Svensk förening för psykosocial onkologi och rehabilitering) m. fl. kommer att utifrån en cancerrehabiliteringsprocess, växla mellan rollspelande inslag för att visa hur processen går till. Men kommer också hålla korta föreläsningar inom ämnen som t ex fatigue och hjärntrötthet, fysisk, psykisk och social rehabilitering, sexuell hälsa och existentiella frågor samt paneldiskussion. Patrik Göransson från Ängelholms sjukhus och Peder Skarstedt från Blodcancerförbundet modererar.

 

genrebild frågor svar undervisning kunskap lyssna föreläsning tema - Royaltyfri gratis bild avGerd Altmann Pixabay

Välkommen till en kostnadsfri temahalvdag den 15 april mellan klockan 14.00-17.00 om stöd och rehabilitering efter en blodcancerbehandling. Föreläsningen kommer att äga rum i Lindhagasalen på Ängelholms sjukhus i Ängelholm i nordvästra Skåne och direktsänds dessutom digitalt.

Föreläsare:
Föreläsare/moderator är Patrik Göransson enhetschef vid Cancerrehabilitering Skåne Online, Ängelholms sjukhus. Patrik kommer att prata om psykologisk-, fysisk- och social rehabilitering, fatigue och hjärntrötthet, kost och näring, sexuell hälsa och existentiella frågor.


Det är Blodcancerförbundet och Blodsjukas förening i Södra sjukvårdsregionen som bjuder in till denna eftermiddag i samverkan med Cancerrehabilitering Skåne Online Ängelholms sjukhus och Svensk förening för psykosocial onkologi och rehabilitering (SWEDPOS).
Vi kommer att få kunskap om hur vi kan delta i cancerrehabilitering på distans via digitala verktyg. 

OBS! Inga frågor ställs till föreläsare under själva föreläsningen, eftersom inspelning sker! Frågorna ställs efteråt.
När:
Måndagen den 15 april klockan 14.00 -17.00 med paus/fika under denna tid.

För vem:
Medlemmar i Blodcancerförbundet, andra cancerberörda i Södra sjukvårdsregionen och även nationellt.

Lokal:
Lindhagasalen på Ängelholms sjukhus som rymmer 110 platser. Föreläsningarna kommer också att sändas digitalt för deltagande på distans via Internetlänk som kommer att finnas här på denna sida inför programmet.

Lindhagasalen Ängelholms sjukhus karta

Kostnadsfritt:
Den här temaeftermiddagen är kostnadsfri för alla deltagare. Vill du bli medlem i Blodcancerförbundet och stödja vårt livsviktiga opinions- och stödarbete, kan du bli det via den här länken till vårt formulär på hemsidan eller på plats.

Inspelning:
Temaeftermiddagen sänds digitalt så att du kan vara med på distans hemifrån.
Inspelning kommer att ske för publicering av den inspelade videoföreläsningen på Blodcancerförbundets hemsida och åtkomst i efterhand.

Evenemanget har erhållit stöd från Regionalt Cancercentrum syd

Du behöver anmäla dig!

Välkommen att anmäla dig till denna föreläsning och vi vill att du i din anmälan nedan tydligt anger om du vill vara med...

+ på plats i Lindhagasalen i Ängelholms sjukhus kostnadsfritt. Du kan anmäla dig som medlem i Blodcancerförbundet på plats för att sedan betala årsmedlemsavgiften på 250 kronor i efterhand (Du bekostar själv resan dit och hem) 

eller...

+ på distans via Internetuppkoppling​ kostnadsfritt!
Länken till sändningen kommer att finnas här i evenemangs-presentationen innan temadagen startar!

(OBS! Om du glömmer att ange hur du vill delta, så deltar du digitalt eftersom platsantalet i Ängelholm är begränsat. Om inte bekräftelsemejlet landar i din vanliga e-post-inkorg, titta i skräpmejlen eller övrig e-post, så hittar du automat-välkomstmejlet från oss där.)

 

GDPR-information om videoinspelning

 

Läs artikel i Onkologi i Sverige om cancerrehabilitering på distans

Patrik Göransson rehab på distans onkologiisverige 6 2022

Via länken nedan kan du läsa Eva Nordins artikel i Onkologi i Sverige (nr 6 2022 på sidorna 40-46) med Patrik Göransson, som presenterar digital cancerrehabilitering och även har en intervju med en blodcancerföreträdare, Carl Johan Orre som också är medlem i Blodcancerförbundet:  Intervju och foto: Eva Nordin
https://www.onkologiisverige.se/wp-content/uploads/2022/11/OIS-nr-6-22_hog_2.pdfStarttid: måndag 15 apr 2024, kl 14:00
Sluttid: måndag 15 apr 2024, kl 17:00
Plats:

PÅ plats i Lindhagasalen på Ängelholms sjukhus i Ängelholm eller på distans digitalt (Länken till sändningen kommer att finnas här väl synlig på Blodcancerförbundets hemsida innan temaföreläsningen startar den 14 april.) Vill du vara med på plats i Ängelholm är det extra viktigt att du anmäler dig!

Temaföreläsning cancerrehabilitering på plats i Ängelholm eller digitalt


Senast uppdaterad 15 april 2024

Fler aktiviteter

Alla aktiviteter