Hälsovinster eller hälsoförluster?

Almedalsseminarium

Starttid: måndag 2 jul 2018

Den 2 juli kl. 12.00 öppnas portarna till lokal Teatern på Best Western Strand hotell  Almedalen, Visby. Adressen som gäller är Strandgatan 34 medan de två frågorna som står i fokus under seminariet Hälsovinster eller hälsoförluster - vart är Sverige på Väg? är hur vi kan säkerställa att blod- och blodcancersjuka snabbare får tillgång till nya livshöjande behandlingar, samt hur vi kan uppmuntra till fler kliniska studier och bättre incitament att bedriva blod- och blodcancerforskning i Sverige. 

Två frågor som ligger helt i linje med förbundets övergripande mål om att bidra till en bättre och mer rättvis blodcancervård. Vi har idag en alltför långsam, krånglig och oförutsägbar modell för godkännande av nya läkemedel. Detta i kombination med ett minskande antal kliniska studier och onödig byråkrati för svenska blodcancerforskare gör att många patienter tvingas bli medicinska flyktingar till andra länder i Europa där nya behandlingar och studier finns att tillgå. 

Är det verkligen värdigt ett land som Sverige att blod- och blodcancersjuka ska behöva dö i förtid, ta privata lån för att kunna finansiera sin behandling eller i värsta fall bli hänvisade till terminalvård? Alltmedan patienter i andra europeiska länder får ta del av nya framgångsrika behandlingar? Ny, innovativ och livshöjande blod- och blodcancerforskning måste göras tillgänglig även för patienter i Sverige, särskilt med tanke på Regeringens höga framtida ambitioner inom Life-Science sektorn. 

Ta gärna del av mer information kring seminariet Hälsovinster eller hälsoförluster - vart är Sverige på väg?, och varmt välkommen att boka in den 2 juli i kalendern redan idag om du har vägarna förbi Visby i början av juli! Seminariet väntas pågå från kl. 12.30-14.00 med fika och mingel från och med klockan 12. Vi bjuder dessutom på högaktuella diskussioner i samband med denna aktivitet som sätter punkt för Blodcancerförbundets intressepolitiska satsning Inga Fler Utredningar!

 

Med stöd av AbbVie, Amgen, BMS, Celgene, Janssen, Pfizer, Roche och Takeda

Senast uppdaterad 23 juli 2020

Fler aktiviteter

Alla aktiviteter