Mitt under blodcancermånaden september, arrangerade Blodcancerförbundet en temaeftermiddag med föreläsningar om olika lymfomdiagnoser. Docent Hans Hagberg på Akademiska Sjukhuset i Uppsala föreläste och det handlade om aktuella och kommande behandlingar, egenvård och forskningsläget.
Se föreläsningen:
Världslymfomdagen uppmärksammas årligen den 15 september.
Programmet:
Kl 13.00-14.00:
Del 1 fokus: översiktlig information om de vanligaste lymfomdiagnoserna (DLBCL, KLL, follikulärt lymfom, Hodgkins lymfom, Waldenströms makroglobulinemi, mantelcellslymfom, marginalzonslymfom och T-cellslymfom) samt symtom/biverkningar.
Frågor.
Kl 14.30-15.30
Del 2 fokus: hur symtom/biverkningar bäst kan hanteras inkl. egenvård, samt info om nuvarande och kommande behandlingar inom lymfomområdet överlag.
Frågor.
Lymfomundersökningen 2024
Efter föreläsningen presenterade Blodcancerförbundets nya generalsekreterare Sofia Segergren den medlemsundersökning om livet med lymfom. Den har Blodcancerförbundet genomfört i år (2024), tillsammans med Novus och Roche. De medlemmar som angett lymfom som intressediagnos har fått frågor om livet och sin vård och de intressanta resultaten av alla svar är sammanställda i denna spännande rapport.
Stöd forskningen om olika lymfomdiagnoser via Blodcancerförbundets forskningsfond Blodcancerfonden
Föreläsning tack vare företagsstöd
Denna temahalvdag är möjlig tack vare ekonomiskt stöd från följande läkemedelsbolag:
Abbvie
AstraZeneca
Beigene
Bristol-Myers Squibb
Gilead
Roche
Takeda
Föreläsningarna hölls i Plus46 Studio i Bromma, Stockholm där man kunde vara med och lyssna på plats. Men den direktsändes också via Blodcancerförbundet Youtubekanal så att man kunde vara med hemifrån och titta och lyssna. Vi spelade in föreläsningarna så att man kan titta på dem i efterhand.
GDPR-information om videoinspelning
Genom att ansluta sig och delta på denna temadag, godkände du att delta och medverkar enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR.