Inför alla hjärtans dag den 14 februari har vi ett hjärtligt värmande tips i en kylig omvärld: Skänk en valfri gåvosumma till blodcancerforskningen genom vår fond, Blodcancerfonden. Vi stödjer blodcancerforskningen som gör stora framsteg och nya revolutionerande läkemedel är nu verklighet.
Den friske har många önskningar - den blodcancersjuke har bara en... Foto: Håkan Sjunnesson
Blodcancerförbundet är medlem i Giva Sverige sedan 2023 och med just din hjälp kan vi på Blodcancerförbundet bidra till att underlätta vardagen för de som har någon av de hittills över 100 olika dokumenterade blodcancersjukdomarna. Myelom eller olika varianter av leukemier eller lymfom är några exempel.
Vi jobbar hårt med påverkansarbete för ännu bättre blodcancervård och för att rehabiliteringen efter en blodcancerbehandling ska ge så hög livskvalitet som möjligt kommande år.
Du kan också både bidra och få hjälp och stöd:
Det finns många sätt att stödja den enda ideella stiftelse med 90-konto i Sverige som specifikt riktar sig till blodcancer. Den otroliga forskning som skett inom blodcancerområdet de senaste åren har varit imponerande, och kan till stor del tillskrivas landets duktiga forskare inom hematologin. De är dock i många fall beroende av externa medel från ideella stiftelser som Blodcancerfonden för att kunna bedriva sin forskning, vilket vi gärna bidrar till.
Vill du hjälpa oss med att kunna dela ut större och fler anslag till hematologin (blodsjukdomsvården) i Sverige, är du varmt välkommen att ge ett bidrag på något av följande sätt:
Du kan även ringa oss om du vill ha hjälp med att skänka en gåva. Vi nås på 08-54640540 under vår telefontid som är måndag - fredag 10:00-12:30.
Du kan också bidra till Blodcancerfonden på andra sätt:
OBS! Alla betalningar med kort och direktbank går via vår samarbetspartner Föreningssupport / Bizsys AB. När du väljer något av dessa betalalternativ står därför Bizsys AB som mottagare.
Stort TACK för din gåva!
Blodcancerförbundet har som mål att växa som patientorganisation för att därigenom bli en ännu starkare samhällskraft att räkna med. För dig som medlem erbjuder vi bland annat utbildade stödpersoner, fri access till rikstäckande temadagar, möjlighet att gå på lokala medlemsaktiviteter, medlemstidningen Haema och mycket mer.
Alla hjärtans dag är en vanlig benämning i Sverige på Valentindagen, den 14 februari. Den kallas också vändagen och kan i sin moderna form i Sverige härledas från amerikansk sed, men har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England och i en vårfest med rötter i antiken.