Malmögruppen

I Malmö har vi en alldeles egen krets inom Södra. Vi har träffats en mängd år, en grupp på c:a 30 personer varje gång. Vi håller till i restaurangen på Dammfrigården, som är ett seniorboende i Malmö. Vi träffas en fem-sex gånger per år. Eldsjälen i gruppen är Ingrid Malmgren.


Vi har ett omväxlande program. Naturligtvis pratar vi om våra sjukdomar och får ofta besök av någon läkare eller sjuksköterska från hematologen, som berättar och svarar på frågor om våra blodsjukdomar. Men vi kan också få lyssna på någon sjukgymnast som talar om vikten av att röra på sig. Akupunktur har också varit på tapeten. Men det har inte bara varit program om hälsovård utan vi tar också upp allmänna ämnen som information om vår egen Stadsteater, information om Aloe Vera eller presentation av den vackra gården Katrinetorp. Under sista mötet i december tar vi med oss julklappar som vi tävlar om genom att kasta tärning. Ja, vi kan fortsätta att berätta hur länge som helst.


Du som bor i Malmö eller utanför stan och har drabbats av någon blodsjukdom, kom med i gruppen. Du får en trevlig kväll med glada och pigga människor med en positiv inställning till sin sjukdom. Vi dricker naturligtvis kaffe och äter en enkel macka. Ibland har Elsa med sig något gott hon bakat, t.ex. hennes fantastiska ”knäckebröd”.


Ingrid kommer att ta hand om dig. Det gör hon med alla på sitt smittande och glada sätt. Du kan ringa henne på tel. 0701467749 eller mejla imalmgren14@gmail.com. Är du inte medlem så blir du det enkelt. Ta gärna med dig din anhörig som då blir stödjande medlem.

Obs: Ingrid Malmgren behöver någon som kan följa hennes arbete med Malmögruppen så hör av dig. Du behövs verkligen!

 

Senast uppdaterad 29 oktober 2020