Välkommen till temadag med fokus myelom 14 maj i Göteborg

Starttid: lördag 14 maj 2022, kl 10:00
Sluttid: lördag 14 maj 2022, kl 14:30
Karta Där Scandic Crown I Göteborg Finns Med Inklippsbilder O Blcflogga O Foretagsloggor

Varmt välkommen att delta på Blodcancerförbundets temadag om diagnosen myelom, som hålls i Göteborg lördagen den 14 maj mellan klockan 10.00 och 14.00. Medverkar gör hematologläkarna Cecilie Hveding och Konstantinos Lemonakis och företrädare för Blodcancerförbundet.

Läkaren Cecilie Hveding kommer inledningsvis att ge en föreläsning om myelom samt aktuella och kommande behandlingar inom området. Därefter hålls ett panelsamtal om vikten av snabb introduktion av nya läkemedel inom myelomområdet och möjligheten att delta i kliniska studier.

Hematologerna Cecilie Hveding och Konstantinos Lemonakis kommer också att diskutera framsteg som gjorts, inom området och kommande utmaningar. Bland annat delaktigheten i sin egen vård som patient.

Både via Internet och på plats i Göteborg

Denna temadag arrangeras på plats i Göteborg, men kan också ses på Internet via en zoomlänk. Temadagen kommer att spelas in med videokamera och går någon vecka senare att se på Youtube via länk på Blodcancerförbundets hemsida.

Karta över Göteborgs centrum med Scandic Crown utmärkt
Plats:
Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, nära Göteborgs centralstation och på zoom-videokonferens on line.

Tid:
Programmet startar 10.00 - ca 14.00 med avbrott för lunch 12.00 –13.00, som vi bjuder på för de som är med på plats i Göteborg.

09.30 - 10.00 Kaffe/Thé

10.00 - 10.05 Lise-lott Eriksson, Förbundsordförande Blodcancerförbundet

Hälsar välkommen och går igenom dagens program.

10.05 - 10.10 Serdar Erdogan, Director, Global Myeloma Action Network and European & Middle Eastern Patient Programs

10.10 – 11.00 Lise-lott Eriksson, Förbundsordförande Blodcancerförbundet

Om vikten av nya terapier och patientinvolvering på systemnivå.

11.00 - 12.00 Cecile Hveding Blimark, Hematolog

Föreläsning om myelom samt aktuella och kommande behandlingar inom området.

12.00 - 13.00 Lunch

13.00 - 13.30 Olina Lind, Medicinskt Sakkunnig Blodcancerförbundet

Patientinvolvering i blodcancerforskningen.

13.30 - ca 14.30 Paneldiskussion med:

Cecile Hveding Blimark, Hematolog

Konstantinos Lemonakis, Hematolog

Peter Svensson, Myelompatient

Matti Andersson, Myelompatient

Anmälan:
För att vara med på plats i Göteborg måste du anmäla dig snarast (dock senast den 20 april)
Anmäler dig gör du genom att antingen hålla upp din smartphones kamera mot QR-koden här nedanför. Då lotsas du till ett anmälningsformulär, som du fyller i och skickar in till oss på Blodcancerförbundet.

Genom att ansluta dig till detta webbinarium, ger du ditt samtycke till att du deltar och medverkar enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR. Det inspelade webbinariet och bilder därifrån, kan sedan komma att publiceras i Blodcancerförbundets kommunikationskanaler och finnas där tills vidare.
Du kan välja att delta synligt eller mer osynligt, genom att stänga av din webbkamera och använda ett fingerat namn när du ansluter.

Via denna länk och programmet/appen zoom, nedan kan du ansluta dig till denna myelomdag:

Mer information:
För mer information, kontakta: Lottie Méran, Blodcancerförbundet, lottie@blodcancerforbundet.se

Samarbetande företag och organisation

Denna utbildnings- och fortbildningsdag för Blodcancerförbundets medlemmar sker i samarbete med:

sanofi genzyme logotype

BMS logotype

International myeloma foundation logotype

Göteborgskarta för myeolomseminariet 14 maj 2022 scandic Crown

---------------------------------------------------------------------------------

Senast uppdaterad 11 maj 2022