Sicklecellsjukdom i svensk sjukvård - välkommen på webbinarium 23/2

Den 23 februari kl. 18.00-19.30 2022 bjuder Blodcancerförbundet och patientföreningen Kronisk Blodsjukdom - KBS, in till ett webbinarium med föreläsning och frågestund om den kroniska blodsjukdomen sicklecellsjukdom

Starttid: onsdag 23 feb 2022
Sluttid: onsdag 23 feb 2022
Bild Webbinarium Sicklecellsjukdom 23 Febr 2022 Beskuren

Föreläsningen riktar sig mot vårdpersonal och vårdstudenter, men även du som inte har någon medicinsk utbildning är välkommen att lyssna.

Föreläsare är överläkare/Med dr. Christian Kjellander vid Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm. Han är nationell expert på sicklecellsjukdom.

Här nedan hittar du länken till webbinariet den 23 februari. Anmäl dig till webbinariet helt kostnadsfritt.

Webbinarium: Sicklecellsjukdom i svensk sjukvård - Netdoktor

Kunskapen måste förbättras

Syftet med webbinariet är att öka kunskapen om sicklecellsjukdom i vårdsystemet. Patienter med sicklecellsjukdom söker i många fall akutsjukvård upprepade gånger på grund av bland annat smärtkriser. Det gör att det är av yttersta vikt att vårdpersonal i akutsjukvård har kunskap om sjukdomen, dess manifestationer och akut behandling.
Men det finns även behov för primärvården och andra vårdinstanser att genomgå kompetensutveckling inom sicklecellsjukdom, då patienter kan få komplikationer på alla organ.

Dr. Christian Kjellander kommer ta upp sicklecellsjukdomens epidemiologi, patofysiologi och sjukdomsmanifestationer.
Han kommer även prata om behandling och covid-19, i relation till sicklecellsjukdom.

Delta i webbinariet den 23 februari 2022 och ställ dina frågor direkt till Christian Kjellander i studion via en chattfunktion. Webbinariet startar klockan 18.00 och pågår fram till 19:30.

Webbinariet anordnas inom ramen för projektet “Du är inte ensam..” som drivs av Blodcancerförbundet i samarbete med patientföreningen Kronisk Blodsjukdom med stöd av Allmänna Arvsfonden. Läs mer om projektet här »

Moderatorer: Concy Bwomono och Hanna Hellström.

Program:

18:00 - 18:10 Inledning av moderatorerna