Om vård och forskning kring ALL, akut lymfatisk leukemi - delta på webbinarium

Den 20 april från klockan 15.00 kan du delta på ett webbinarium om diagnosen ALL, akut lymfatisk leukemi utan kostnad och få reda på den senaste forskningen och behandlingarna mot sjukdomen. Arrangör är Blodcancerförbundet.

Starttid: onsdag 20 apr 2022, kl 15:00
Sluttid: onsdag 20 apr 2022, kl 16:30
Roda Blodplattar Illustration M BLCF Logga Transparent

Välkommen på ett webbinarium via programmet zoom den 20/4 kl. 15.00-16.30. Då har vi på Blodcancerförbundet först bjudit in Helene Hallböök, som är överläkare och docent vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Helene är även ordförande för det svenska registret för akut lymfatisk leukemi (ALL). Under föreläsningen ges en introduktion till diagnosen ALL samt aktuella och kommande behandlingar inom området. Fokus kommer att vara ALL för vuxna patienter.

Intressant statistik från det svenska ALL-registret

Därefter, kl. 16.00-16.30 har vi bjudit in Anna Lübking som är överläkare och registerhållare för det svenska ALL-registret. Anna kommer att presentera årsrapporten för ALL. Den innehåller bland annat information om ålders- och könsfördelning hos patienterna, diagnostik, behandlingar och tid till start av behandling. Dessutom andel som uppnår komplett remission (ett tillstånd av frånvaro av sjukdomsaktivitet), samt uppföljning och överlevnad.

Webbinariet kommer att hållas på svenska och det är helt kostnadsfritt att delta.

För att delta under webbinariet krävs ingen föranmälan. Klicka bara på följande zoom-länk och följ instruktionerna för att komma in på webbinariet:

Meeting ID: 844 6430 4731
Passcode: 719124

Missa inte detta intressanta webbinarium, utan varmt välkomna!

Blodcancerförbundet medarbetare

info@blodcancerforbundet.se

OBS! Genom att ansluta till webbinariet ger du ditt samtycke till att du medverkar i webbinariet enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR. Detta webbinarium kan komma att spelas in och sedan publiceras i Blodcancerförbundets kommunikationskanaler tills vidare.
Du kan välja att delta genom att finnas med på bild via din videokamera eller inte. Vill du inte synas så klickar du av kamerasymbolen så att det blir ett streck över kamerasymbolen, nere i vänster hörn i zoom-programmet. Tänk också på att det ska vara ett streck över mikrofonsymbolen bredvid kamerasymbolen i zoom-programmet, så att du inte hörs och stör föreläsningen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Senast uppdaterad 14 april 2022